Janneke Courage

Mijn naam is Janneke Courage. Sinds 2014 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Hier voorafgaand studeerde ik in 2008 af in Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan op het gebied van eerstelijns en tweedelijns psychologische behandelingen (GGZ) voor volwassenen en ouderen.

Ik ben gekwalificeerd Gezondheidszorgpsycholoog, Registerpsycholoog NIP / Gezondheidszorg, met ervaring op het gebied van individuele behandeling en groepstherapie. Kennis heb ik opgebouwd omtrent een breed scala aan problematiek: angstklachten, overspannenheid, burn-out gerelateerde klachten, stemmingsklachten, cognitieve stoornissen, overgewicht en emotie-eten, trauma gerelateerde klachten, rouwverwerking en vragen omtrent levensfase, identiteit en persoonlijkheid.

“Ik was erg blij dat ik bij Janneke terecht ben gekomen. Ze had heel snel door waar de kern lag van mijn klachten en heeft me goed begeleid middels EMDR sessies. Sinds ik bij haar ben geweest zit ik veel beter in mijn vel en heb ik minder last van mijn angsten. Sommige angsten zijn zelfs verdwenen. Ze heeft me ook geholpen meer in mijn kracht te staan. Dankjewel!”

“De kracht van Janneke zit hem vooral in het snel door hebben waar de kern van ‘het probleem’ ligt. Door de gesprekken met Janneke heb ik mijn leven weer meer kunnen structureren, relativeren en plezieriger kunnen maken. Na ieder gesprek werd ik weer aan het denken gezet en stukje bij beetje heb ik de touwtjes weer in eigen gekregen en kan ik met alle woorden en hulpmiddelen nu zelfstandig verder. Ik ben me weer bewust van wie ik ben en durf weer vertrouwen in mezelf te hebben!”

De behandelmethodieken die gebruikt worden zijn nauw verbonden met wetenschappelijke principes en onderzoek. Er bestaat tevens een mogelijkheid om een deel van de behandleing online (E Health) te volgen.

In mijn werk probeer ik aan te sluiten bij de competenties en hulpvraag van mensen. Hierbij kijken we samen hoe de problemen hanteerbaar kunnen worden waardoor er meer ruimte zal ontstaan voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het doel is om weer in eigen kracht te komen en vervolgens mezelf als therapeut overbodig te maken. Ik werk volgens actuele richtlijnen en technieken die ik zodanig inzet dat de therapie nauw aansluit bij uw problematiek, hulpvraag en persoonlijke voorkeur. Ik maak o.a. gebruik van technieken uit (cognitieve) gedragstherapie, mindfulness based therapie, ACT, oplossingsgerichte therapie, EMDR, KOP-model en lichaamsgerichte therapie.

Om mijn kwaliteit als professional te waarborgen volg ik regelmatig bijscholingen. Heb ik supervisie en intervisie bijeenkomsten. Tevens beschikt de praktijk over een kwaliteitscertificaat van het NIP.

Janneke Courage Psycholoog

Opleidingen en wettelijk geregistreerde kwalificaties: